Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Hibrid meghajtás / Már a pickup is hibrid a Mitsubishinél
Tudj meg többet: Hibrid meghajtás

Már a pickup is hibrid a Mitsubishinél

Két új tanulmányt mutat be a Mitsubishi a Genfi Autószalonon. A GR-HEV egy futurisztikus megjelenésű pickup, a CA-MiEV egy elektromos kisautó.

Újdonságokkal készül a márciusi Genfi Autószalonra a Mitsubishi, a japánok két új tanulmányt is bemutatnak a hibrid Outlander európai változata mellett, írja az origo.hu. Igazi újdonságot a GR-HEV jelent, amely egy duplakabinos, futurisztikus megjelenésű pickup hibrid hajtáslánccal. Dízelmotort kapcsoltak össze két villanymotorral a mérnökök, az akkumulátor kapacitása nem ismert. Az autó kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátása 149 gramm a Mitsubishi szerint. A CA-MiEV egy elektromos kisautó, amelyet “városi környezetbe” tervezett a Mitsubishi. A könnyűsúlyú anyagokból épülő modell hatótávolsága 300 kilométer.

Ajánlott tartalom

Német tanulmány: Növeli a károsanyag-kibocsátást az elektromos mobilitásra való átállás 

Az elektromos mobilitásra való átállás növeli a károsanyag-kibocsátást a kieli IfW gazdaságkutató intézet tanulmánya alapján, amely szerint az elektromos autózás üvegházhatású gázkibocsátása a jelenlegi németországi energiamix mellett közel háromnegyedével múlja felül a modern dízelmotorokét.