Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Már 2019-re elkészülhet az Apple elektromos autója
Tudj meg többet: Elektromos autó

Már 2019-re elkészülhet az Apple elektromos autója

Megsürgeti elektromos autójának fejlesztését az Apple, így az már akár 2019-re is elkészülhet, írja a Wall Street Journal meg nem nevezett, ám az ügyben állítólag járatos forrásokra hivatkozva.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a cég több száz fős mérnöki gárdával dolgozik saját gyártású elektromos autója fejlesztésén, valahol egy titkos helyszínen, most azonban állítólag a Titan fedőnevű projekt megháromszorozhatja 600 fős létszámát annak érdekében, hogy az Apple négykerekűje minél hamarabb elkészülhessen.

Tim Cook, vezérigazgató több mint egy évvel ezelőtt indította útjára a projektet, és augusztusban már arról szóltak a hírek, hogy az Apple már a vezetők nélküli autókat teszteli, és ehhez keres megfelelő területet. A mostani hírek szerint a 2019-re elkészülő járművek egyelőre még sofőrrel működnének, de már ezzel is új és izgalmas szereplői lehetnének az gépjárműpiacnak.

A  Wall Street Journal cikke merésznek nevezi a négy évvel későbbre kitűzött időpontot. Azt írja: az autóépítés egy összetett vállalkozás, annak pedig még inkább, akinek semmi tapasztalata sincs benne, illetve hogy hiába készülnek el a prototípusok, azokat még számos tesztnek kell alávetni, hogy minden hibát kiküszöböljenek. Ez pedig időbe telik a szerző szerint.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a projket vezetője az a Steve Zadesky, aki már az iPod és az iPhone fejlesztésében is részt vett, és aki korábban a Fordnál is dolgozott.

Az újság természetesen megkereste az Apple-t is, szóvivőjük azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Ajánlott tartalom

Régi autója van? Keresse fel szerelőjét az új üzemanyagok miatt!

Az Autós Nagykoalíció elnöke azt javasolta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában, hogy a régebbi autók tulajdonosai keressék fel szerelőjüket és kérjenek tanácsot arról, hogy az új, bioetanolt tartalmazó benzin károsítja-e járművüket.