Majdnem kitalálták a perpetum mobilét

Az eddigi legkerékpárszerűbb elektromos kerékpár a napokban debütált sanghaji China Cycle 2013 kiállításon, olasz fejlesztés, és csak tekerni kell.

A Zehus Bike+ állítólag olyan hibrid, mint a Toyota Prius, csak nincs nagy és nehéz akkumulátora. Az egyetlen külső jel, hogy nem hagyományos bicikliről van szó, a vaskos hátsó agy. Ebben a tányérban rejtették el a motort, az akkut, a szenzorokat és a kontroll egységet. Az olaszos költőiséggel átitatott termékismertető szerint a bicikli szíve, agya és izma is ebben a kerékagyban található. A milánói műszaki egyetemen fejlesztett technológiát az igazi károsanyag-kibocsátás nélküli járműként jellemzik. Állítólag lemérték, hogy pedállal termelt energiával működő motorral 30 százalékos hatékonyság emelkedést értek el, az oxigénfogyasztás pedig 20 százalékkal csökkent. A kerékpárt le is védették. A gép tényleg jól néz ki, de hogy a kerékpáros által kifejtett, az áramtermelésre fordított plusz energiából hogyan lesz annyi áram, hogy azzal saját magát meghajtsa, azt nem tudtuk kihámozni a költészetből, írja a kerekagy.blog.hu.

Ajánlott tartalom

Februárban csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint egy évvel ezelőtt

A februári jó időjárás miatt csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

2 hozzászólás

  1. Üdvözlök mindenkit!
    Meg szeretném kérdezni,hogy juthatok támogatáshoz,segítséghez,a találmányomhoz.Nevezhetnénk örökmozgónak is,de mint tudjuk,ez nem igazán lehetséges.A találmányom,a gravitáciòt alakitja át energiává!Akár elektromos energiává.Egy házat,utcát,falut is el tudna látni,a fütést is beleértve,csak a méreten,és darabszámon kellene változtatni.Úgy gondolom,ez egy korszak alkotó találmány!Megköszönném a segítséget!

  2. helyzetienergia

    Kedves “hajosmitya ” !
    Sajnos a “korszak alkotó találmányok” több tucatja van már, amelyeknek a szabadalmi leírása elfektetve, elhallgatva pihen a hivatal valamelyik fiókjában!
    Ezért én az energia megmaradás törvény megcáfolhatóságát vetettem fel és 2012. augusztus 31.hoztam létre a második Facebook csoportom :
    ” AZ ENERGIA MEGMARADÁS TÖRVÉNY MEGCÁFOLÁSA !” zárt csoport.
    sajnos nem nagy érdeklődés van iránta.
    Ahogy Galileit nem támogatták úgy a XXI. sz-n sem számíthatunk megértésre, támogatásra, sajnos jelen van a hitetlenség, irigység és a pénz mindenhatósága!!
    Mindenkinek Üdvözletem !