Magyaroktól kértek segítséget a bizarr lángoló tavak miatt Indiában

Magyar szakemberektől kértek segítséget a dél-indiai Karnataka tagállam vezetői két tó megtisztításához a több mint nyolcmilliós Bangalore-ban. A tavak felszínén ugyanis óriási mennyiségű gyanús hab gyűlt össze, amely korábban ki is gyulladt.

A magyar Pureco Kft. szakembereitől várják a megoldást Karnataka állam vezető Indiában arra az egyre növekvő problémára, amelyet két bangalore-i tó, a Bellandur és a Varthur habosodása okoz – közölte a One India portál. A lakosság körében egyre nő az aggodalom, hogy a jelenséget mérgező anyagok okozzák. Májusban például megfigyelték, hogy a víz felszínén összegyűlt hab ki is gyulladt éjszaka. A magyar szakemberek a helyszínen megbeszéléseket folytattak az állam vezetésével és a két tóhoz utaznak majd, hogy tanulmányozzák a jelenséget. A One India szerint a magyarok állandó megoldást ígértek a problémára.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

A vegyes műanyag palackhulladék kezelésére is van megoldás

A különböző anyagból készült műanyag palackok egyvelegének újrahasznosításával kísérletezik az egyik idei műegyetemi Akadémiai Ifjúsági Díjas kutató.