Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Életmód / Magyar törekvések az élhetőbb városi környezetért

Magyar törekvések az élhetőbb városi környezetért

A városi, épített környezet élhetőbbé formálását segíti a Let’s Colour Egyesület és a Magyar Közút Nonprofit Zrt is. Az Egyesület az elmúlt két évben több ezer négyzetméternyi szürkeséget számolt fel az ország területén, céljuk az emberek életterének kiszínezésével, közösségek építésével színt vinni a minden napokba.

A Let’s Colour alapvető küldetése, hogy a színek erejét, azok mindennapjainkra gyakorolt pozitív hatását bemutassa. 2011 és 2012 után, idén ismét pályázatot hirdetett azok számára, akik a környezetében lévő elszürkült, leromlott, vagy csak egyszerűen színtelen közösségi térben található falfelületet szeretnék színekkel újravarázsolni. Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő című műsorának vendége Nagy Gergely, a Let’s Colour Egyesület alelnöke szerint az alkotásoknak elsősorban a színek és formák egyedi kombinációjával a színek szerepét kell hangsúlyozniuk.

A Magyar Közút, mint fenntartó csak az útburkolatok hibáinak kijavítására hivatott. A műsor másik vendége Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője elmondta a magyar utakat 10-15 éves időtartamra tervezték, éppen ezért 10 évente a teljes felújításukra lenne szükség.

A videó itt nézhető meg.

Ajánlott tartalom

Megvan mely műanyagokat tiltja be a kormány

Nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata szerint betiltandó, egyszerhasználatos műanyagtermékek - mondta Boros Anita, a szaktárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.