Magyar programot is díjazott az EU energiatakarékosságért

Magyar kitüntetettje is van az Európai Unió energiatakarékosságot elismerő, úgynevezett fenntartható energiagazdálkodásért díjának, amelynek győzteseit kedden jelentették be Brüsszelben.

Négy másik projekt mellett az oktatásügyi tárca és a General Electric iskolákat korszerű világításhoz juttató programja nyerte el az elismerést Günther Oettinger energiaügyi biztos közlése szerint.
Budapesten 40 százalékos energiamegtakarítást értek el a programban részt vevő iskolák és más közintézmények világítási rendszereinek korszerűsítésével. Négy év alatt összesen 1.400 iskolát vontak be a programba, és további 1.500 bevonását tervezik – emlékeztetett közleményében a bizottság.

Az öt nyertest 272 pályázó közül választották ki. A magyar mellett francia, német, holland és dán projektet díjazott az unió.
Oettinger méltatta a beadott projektek minőségét, és kiemelte, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az uniós díj iránt. Külön elismerését fejezte ki “mindazon szervezeteknek és egyéneknek, akik azon dolgoznak, hogy Európa a jövőben fenntarthatóbb energiagazdálkodással rendelkezzen”.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.