Magyar Minőség Háza 2010. Díjat nyert a miskolci távhőszolgáltatás biogáz programja

Az önkormányzati tulajdonban lévő Mihő Miskolci Hőszolgáltató Kft. elnyerte a Magyar Minőség Háza 2010. Országos Díjat a biogáz-hasznosítás témakörű pályamunkájával, a társaság ugyanis július óta rekultivált hulladéktelepből nyert biogázzal fűti a borsodi megyeszékhely hejőcsabai lakótelepének lakásait.

Az 500 millió forintos beruházásnak köszönhetően áramtermelésre is jut a biogázból, így a Mihő a hejőcsabai lakótelepen zöldenergiával szolgálja ki a lakosság távhőigényét. A társaság a biogáz-hasznosítás témakörű pályamunkájával nyerte el a Magyar Minőség Háza 2010. Országos Díjat, amelynek ünnepélyes átadására kedden került sor a fővárosban – tájékoztatta a cég az MTI-t.
A Mihő Kft. közölte azt is, hogy biogáz program környezetvédelmi eredményei mellett – a széndioxid kibocsátás évente 3.872 tonnával csökken – a villamosenergia-termeléssel, és a földgázkiváltással éves szinten mintegy 100 millió forint eredményjavulást realizál

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).