Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Magasabb sebességre kapcsolt a szélenergia ipar
Tudj meg többet: Szélenergia

Magasabb sebességre kapcsolt a szélenergia ipar

IQwind és Guascor bejelentették, hogy üzleti alapokra helyezik és piacra juttatják az IQGear-t, a sebességváltót a szélenergia-ipar számára.

Az IQwind sebességváltó utólagosan is hozzáilleszthető a turbinákhoz, de szabványos eleme a már újonnan gyártott turbináknak is.

A közös projektben az IQGear-t az IQwind tervei alapján a Guascor fogja gyártani. Az IQGear gyártásának mihamarabbi támogatása érdekében egy új gyártósor épül a Guascor Power létesítményeként Baszkföldön.

A két vállalat között kötött megállapodás értelmében az első tíz legyártott sebességváltót a Guascor fogják használni vizsgálatra, tesztelésre – annak érdekében, hogy a tanúsítás minél előbb elkészíthető legyen. Így 2010-ben megindulhatna a már működő létesítmények átalakítása.

A vállalatok bővítést terveznek annak érdekében, hogy 2011-ben az európai piac elé tárhassák a kész, utólagosan felszerelt turbinákat és az újakat is.  A megállapodás értelmében, az IQwind élvezi a szellemi tulajdont, vezeti az értékesítési, a marketing és a tervezési tevékenységeket.

Ajánlott tartalom

Napelemes rendszer tervezése egyszerűen

Néhány szimpla lépésben most megismerheted hogyan tervezz napelemes rendszert a tetődre.