Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Állatvédelem / Madárbarát Hegyvidék program indult

Madárbarát Hegyvidék program indult

Madárbarát Hegyvidék programot hirdetett a XII. kerületi önkormányzat és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Az önkormányzat kedden arról tájékoztatta az MTI-t: felkérték a hegyvidéki iskolákat és óvodákat, hogy a téli szezonban a madarak etetésével, itatásával, a tél végén pedig odúk kihelyezésével kapcsolódjanak be a programba.

A kezdeményezésben – amelyhez szinte minden iskola és óvoda csatlakozott – az intézmények úgynevezett madárbarát kert csomagot kaptak.

A közlemény idézte Pokorni Zoltánt, a kerület polgármesterét, aki a program elindítását azzal magyarázta, hogy a hegyvidéki önkormányzat számára fontos a természet, a környezet védelme, télen a madarak táplálásával, a költési időszakban pedig mesterséges odúk kihelyezésével szeretnének segíteni.

A Madárbarát Hegyvidék programhoz nemcsak intézmények, hanem a kerületben élők is csatlakozhatnak, az érdeklődők a madártani egyesülettől vásárolhatják meg a szükséges egységcsomagokat és megfelelő szakmai információkat is kaphatnak tőlük.

Halmos Gergő, az MME ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy az önkormányzattal közösen fel akarják hívni a figyelmet a madárbarát tevékenységekre, az intézményeknek biztosított csomagok révén pedig az a céljuk, hogy a gyerekek megismerhessék a gyakorlati madárvédelem alapjait és saját környezetükben is gondoskodjanak a természeti értékek megóvásáról.

Az egyesület 2002-ben indította el Madárbarát kert programját, amely alkalmazkodik a különböző lakó- és munkahelyi környezethez – olvasható a közleményben.

Ajánlott tartalom

Ötven évi börtönnel sújtották Hondurasban egy környezetvédő aktivista gyilkosait

Egy hondurasi bíróság ötven évig terjedő börtönbüntetésre ítélt hét vádlottat, akiket bűnösnek talált abban, hogy részt vettek Berta Caceres környezetvédő aktivista 2016-os meggyilkolásában.