Lopják a pillepalackokat Zalaegerszegen

Lopják a családi házak elé kirakott, sárga zsákba csomagolt pillepalackokat Zalaegerszegen – írta keddi számában a Zalai Hírlap.

A lakossági bejelentések szerint a közszolgáltató cég feliratával ellátott, palackokkal teli sárga zsákokat nem az önkormányzati céghez tartozó teherautóval gyűjtötték be és cserezsákot sem hagytak ott azok helyett – nyilatkozta a lapnak Horváth Zsolt, a Zala-Depo Kft. hulladékgazdálkodási vezetője
Bárki szabadon értékesítheti a kiürült pillepalackjait, de a feliratos zsákok az azokban lévő hulladékkal a közszolgáltató cég tulajdonában vannak, begyűjtésük csak engedéllyel végezhető – jegyezte meg Horváth Zsolt, hozzátéve: a szelektív hulladék gazdaságos begyűjtése kihat a lakossági szemétdíjakra is. A cég házhoz menő rendszert épített ki, a hulladéktolvajok pedig a különválogatott, legértékesebb és legtisztább nyersanyagot orozzák el.
Bali József, a hulladékgazdálkodással foglalkozó Zalaispa vezérigazgatója a lapnak azt mondta, hogy az egyik multinacionális kereskedelmi lánc öt forintot ad a PET-palackok darabjáért, de az átvétellel még így is jól jár, mert a beszedett palackok után termékdíjat igényelhet vissza és bevételhez juthat a pillepalackok továbbértékesítéséből is.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.