Bizonyára sokan hallottak az észak-olaszországi tartományok második világháborút követő dinamikus gazdasági fejlődéséről, melynek eredményeként ezen tartományok a mai napig az olasz gazdaság meghatározó erejévé váltak.

Lokális összefogás – lokalizmus.hu

Bizonyára sokan hallottak az észak-olaszországi tartományok második világháborút követő dinamikus gazdasági fejlődéséről, melynek eredményeként ezen tartományok a mai napig az olasz gazdaság meghatározó erejévé váltak.

A sikert pedig nem mással érték el, mint,- hogy számos kis-és középvállalkozást hoztak létre, melyek a magas szaktudásnak és a sokoldalú együttműködésnek köszönhetően virágzásnak indultak, rugalmasságukból, és erejükből fakadóan pedig a mai napig fenn tudtak maradni és meghatározó részeseivé váltak, mind a nemzeti, mind pedig a nemzetközi gazdasági életnek.

A Lokalizmus.hu honlap létrejöttét ez a sikertörténet inspirálta. Szeretnénk helyet biztosítani egy közösségi portálnak, ahol – a lakosság aktív közreműködésével – a különböző szektorokban dolgozó vállalkozások, gazdaságok, kézművesek, feltalálók, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezők… megoszthatnák egymással tudásukat, véleményüket, ötleteiket. Célunk, hogy Magyarországon a kis-és középvállalkozások is a gazdasági élet élvonalába kerülhessenek. Ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges, hogy megismertethessék magukat egymással és nem utolsó sorban a fogyasztókkal, akiknek a weboldalon keresztül lehetősége nyílik véleményeikkel, hozzászólásaikkal befolyásolni a vállalkozások termékeinek illetve szolgáltatásainak minőségi, fogyasztóbarát megjelenését.
A hazai politikai és gazdasági folyamatokat a nemzeti összefogás irányába kell elmozdítanunk. Szerencsére van előttünk történelmi példa arra, hogy a lokális közösségek ilyen irányú megmozdulásából pozitív eredmények születhetnek.
Kérjük, látogasson el honlapunkra és csatlakozzon céljainkhoz!

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.