Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Leonardo DiCaprio végre díjat kapott

Leonardo DiCaprio végre díjat kapott

A davosi Világgazdasági Fórum (WEF) Crystal Award elnevezésű díjával tüntették ki Leonardo DiCaprio amerikai színészt, a környezetvédelem támogatásáért.

A színész Leonardo DiCaprio Foundation nevű alapítványával 1998 óta 30 millió dollárral 70 innovatív ökológiai projektet támogatott a világ 40 országában, főleg a világtengerek és a veszélyeztetett fajok védelmében – hangzott az indoklás.

A filmsztár további 15 millió dollár adományt jelentette be a svájci alpesi üdülőhelyen a kedd esti gálán, amelyen rajta kívül Crystal Awarddal ismerték el Will.i.am amerikai rappert, producert, Olafur Eliasson dán-izlandi képző- és installációművészt és Jao Csen kínai színésznőt is, írja az MTI.

Köszönőbeszédében DiCaprio azzal vádolta a “destruktív rendszer fennmaradásában anyagilag érdekelt vállalatokat”, hogy tagadják a klímaváltozást, sőt eltussolják annak bizonyítékait.

Ajánlott tartalom

Új környezetbarát csomagolótermékek a SPAR-nál!

Környezetbarát szendvicscsomagolókkal és ételtárolókkal bővült az INTERSPAR hipermarketek termékköre. Az áruházlánc folyamatosan frissíti az élelmiszerek csomagolására és tárolására szolgáló, „zöld” megoldásait.