Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Napkollektor, Napelem, Napcella / Leonardo DiCaprio napelemeiből nyertek áramot az Eredet forgatásán

Leonardo DiCaprio napelemeiből nyertek áramot az Eredet forgatásán

Leonardo DiCaprio, legfrissebb Facebook posztja alapján napelemeket cipelt be a forgatásra a Pure Power Distribution segítségével.

Mint írja, a cuccok 72,000 watt áramot termelnek, ami 8 ház áramellátását biztosíthatja – zaj és környezetterhelés nélkül. Már májusban voltak arról hírek, hogy a Warner Bros a hagyományosnál zöldebben forgatja le az Eredetet, és napelemes generátorokat vetnek be. Mára az is kiderült, kinek a hathatós közbenjárására történt mindez. Úgy tűnik, Leo fenntarthatósági-lobbija ért révbe, aki egyébként számos más zöld-témában is ott van, elég csak megnézni az alapítványa honlapját.

Mint azt DiCaprio egy interjúban elmondta, ez az első film, amelyet napelemek segítségével forgatott, az eredményt azonban egy hosszas “beszélgetés” előzte meg a Warner fejével, Alan Horn-nal.
Nos, úgy tűnik Leo meggyőző volt, és mint ő is jelezte, ez a kis lépés lavinát indíthat el mind a filmiparban, mind a hétköznapokban.

Ajánlott tartalom

Éjszakai napelemet hoztak életre

Hogyan működik ez a fordított napelem?