Nem a globális felmelegedés az egyetlen környezeti probléma, amit meg kell oldanunk, viszont az egyik legfontosabb. Mindenkinek részt kell vennie a globális felmelegedés megoldására való buzdításban, hogy egy környezetbarát jövőképet alakíthassunk ki. – Leonardo DiCaprio.

Leonardo DiCaprio, mint környezetvédő

Nem a globális felmelegedés az egyetlen környezeti probléma, amit meg kell oldanunk, viszont az egyik legfontosabb. Mindenkinek részt kell vennie a globális felmelegedés megoldására való buzdításban, hogy egy környezetbarát jövőképet alakíthassunk ki. – Leonardo DiCaprio.

DiCaprio 1974 november 11.-én született a kaliforniai Los Angelesben. A Titanic című film hozta meg neki a világsikert, és a generációja egyik legjobb színészévé nőtte ki magát. Olyan kritikailag elismert filmekben szerepelt, mint az Eredet, a Viharsziget, A Tégla, vagy az Aviátor. Ebben az írásban viszont nem a színészi karrierjén lesz a hangsúly, hanem a környezetvédelemért tett lépéseiről.

 
Leo és a környezetvédelem
DiCaprio-t számos környezetvédő csoport dicsérte már az eddigi munkájáért. Amellett, hogy menetrend szerinti repülőgépekkel utazik magángépek helyett, még elektromos autót is vezet. Ő volt az elsők között akik megrendelték a Fisker Karma-t, mely egy elektromos luxusjárgány.

 

 
Egy, az Ukulának adott 2007-es interjújában, melyet az Utolsó Óra című filmjéről adott, kijelentette, hogy szerinte a globális felmelegedés a legfontosabb környezeti probléma, amit minél előbb meg kell oldani.

 
Utolsó óra trailer:

 

 

A 2007-es Oscar-gálán, Al Gore-al közösen jelentette be, hogy a gála környezetbarát módon lett megszervezve, és lebonyolítva, ezzel is bemutatva az OSCAR Akadémia elkötelezettségét a környezetvédelem mellett.

 
DiCaprio és Al Gore a 2007-es Oscar-gálán:

 

 

A gála után, július 7-én, ő konferálta fel a Live Earth amerikai rendezvényének fellépőit.

 
Leo és az adakozás
98-ban DiCaprio és az édesanyja 35.000 dollárt adományozott a “Leonardo DiCaprio Computer Center”-nek, melyet a 94-es földrengés után 99-re építettek újjá. A Véres Gyémánt című filmjének forgatásán 24 árvával dolgozott együtt az SOS Children’s Village-ből, Maputoból, Mozambikból. A forgatás után azt mondta, hogy nagyon meghatotta munka a gyerekekkel. 2010-ben 1 millió dollárt adományozott Haiti újjáépítésére a földrengés után. Még ebben az évben szintén 1 millió dollárt adott a Wildlife Conservation Society-nek, az Oroszországban tartott “tigristalálkozó” keretein belül. DiCaprio a 2004-es választáson pénzzel támogatta John Kerry elnökjelölt kampányát. 2008-ban pedig Obama kampányához járult hozzá 2300 dollárral, mely a maximum, amit egy magánszemély adhat egy jelölt kampányához. Idén, 2011-ben Leo csatlakozott az Animal Legal Defense Fund-hoz, hogy kiszabadítsák Tonyt, egy tigrist, mely az elmúlt évtizedet ketrecben töltötte. Reméljük Leo hű marad eme jó szokásához, és tovább küzd a környezet megmentéséért.

Ajánlott tartalom

Fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói - Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás -, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.