Leonardo DiCaprio és a WWF közösen harcol a tigrisekért

Leonardo DiCaprio és a Természetvédelmi Világalap (WWF) közösen küzd az ázsiai tigrispopulációért a 2010-es évben, amely a kínai horoszkóp szerint a tigris éve.

A hollywoodi színész alapítványával támogatja a kampányt, amely az állatok veszélyeztetettségére hívja fel a figyelmet és adományokat gyűjt a megmentésükre – adta hírül közleményében a WWF.
Az állatpopuláció aggasztó ütemben zsugorodik az élőhelyek elvesztése és a vadorzás következtében – figyelmeztet az állatvédelmi szervezet. A tigrisek bőrét, csontjait és egyéb testrészeit több kultúrában orvosságként, talizmánként, státuszszimbólumként vagy épp ruházatként használják.

A tigrisek élőhelye az idők folyamán több mint kilencven százalékkal csökkent. Az 1940-es évek óta a ragadozók három alfaja pusztult ki, egy negyedik alfajt, a dél-kínai tigrist pedig huszonöt éve nem látták természetes környezetében. Jelenleg világszerte csupán 3200 példány él szabadon.
A WWF az adományokból eddig befolyt húszmillió dollárral (4,4 milliárd forinttal) olyan projekteket támogat, amelyek segítségével a tigris következő évéig, azaz 2022-ig megduplázhatják az állatok számát.
DiCaprio a WWF kutatóival együtt elutazik majd Ázsiába, hogy vadorzók elleni őrjáratokon és parkőrökkel való találkozókon vegyen részt.
Az utazás időpontját egyelőre nem ismeretes.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.