Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Állatvédelem / Leonardo DiCaprio és a WWF közösen harcol a tigrisekért

Leonardo DiCaprio és a WWF közösen harcol a tigrisekért

Leonardo DiCaprio és a Természetvédelmi Világalap (WWF) közösen küzd az ázsiai tigrispopulációért a 2010-es évben, amely a kínai horoszkóp szerint a tigris éve.

A hollywoodi színész alapítványával támogatja a kampányt, amely az állatok veszélyeztetettségére hívja fel a figyelmet és adományokat gyűjt a megmentésükre – adta hírül közleményében a WWF.
Az állatpopuláció aggasztó ütemben zsugorodik az élőhelyek elvesztése és a vadorzás következtében – figyelmeztet az állatvédelmi szervezet. A tigrisek bőrét, csontjait és egyéb testrészeit több kultúrában orvosságként, talizmánként, státuszszimbólumként vagy épp ruházatként használják.

A tigrisek élőhelye az idők folyamán több mint kilencven százalékkal csökkent. Az 1940-es évek óta a ragadozók három alfaja pusztult ki, egy negyedik alfajt, a dél-kínai tigrist pedig huszonöt éve nem látták természetes környezetében. Jelenleg világszerte csupán 3200 példány él szabadon.
A WWF az adományokból eddig befolyt húszmillió dollárral (4,4 milliárd forinttal) olyan projekteket támogat, amelyek segítségével a tigris következő évéig, azaz 2022-ig megduplázhatják az állatok számát.
DiCaprio a WWF kutatóival együtt elutazik majd Ázsiába, hogy vadorzók elleni őrjáratokon és parkőrökkel való találkozókon vegyen részt.
Az utazás időpontját egyelőre nem ismeretes.

Ajánlott tartalom

Veszélyeztetett állatok védelmére vásárol meg egy birtokot Új-Dél-Wales

Új-Dél-Wales bejelentette, hogy történelme legnagyobb magántelek-vásárlásával hoz létre nemzeti parkot veszélyeztetett állatai védelmére - írta a BBC hírportálja.