Leonardo DiCaprio alapítványa 15 millió dollárt ajánlott fel a környezetvédelem támogatására

Leonardo DiCaprio hollywoodi filmsztár alapítványa 15 millió dollárt (4,2 milliárd forintot) ajánlott fel környezetvédelmi csoportok támogatására.

A színész alapítványa kedden jelentette be, hogy egyebek mellett az Amazon Watch, a Save the Elaphants, a Tree People és a World Wildlife Fund szervezet részesül a bőkezű adományból.

DiCaprio közleményében úgy fogalmazott: “bolygónk elpusztítása olyan ütemben folytatódik, hogy azt többé nem lehet figyelmen kívül hagyni”. A sztár szerint olyan bolygót kell teremteni az elkövetkezőkben, amelynek lakhatósága nem megy az ott élők rovására.

Az adományt olyan szervezetek kapják, amelyek “az emberiség legnagyobb kihívásának megoldásán fáradoznak” – fűzte hozzá.

A 40 éves filmcsillag pályafutása kezdete óta elkötelezett környezetvédő. Legismertebb filmje, a Titanic bemutatása után, 1998-ban hozta létre alapítványát a Föld védelmében és a veszélyeztetett fajok megmentéséért. Manapság már negyven országban támogat ehhez kapcsolódó környezetvédelmi programokat.

Az ENSZ tavaly nevezte ki DiCapriót békekövetének a klímaváltozással kapcsolatos ügyekre vonatkozó különleges megbízatással.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.