Lemondott Bencsik János

Januárban távozik posztjáról Bencsik János, energetikáért felelős államtitkár. Bencsik idén már kétszer keveredett éles vitába Lázár János frakcióvezetővel.

A november végén kezdődött második csörtét politikai szempontból már nem élte túl. Állítása szerint lemondásának nincs közvetlen köze a Lázár-vitához, és még megvárja a disznóvágást. Megerősítette lemondását Bencsik János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyi államtitkára. Korábban az Index piaci és politikai forrásokból is úgy értesült, hogy Bencsik januárban távozik, valamint hogy jövő héten lesz erről hivatalos bejelentés. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem cáfolta értesülésünket, az államtitkár pedig a hír megjelenése után a facebookon ezt írta:
“Az őszinte beszédnek is van hátulütője. Ha az ember nem akarja azonnali kész helyzet elé állítani azon kollégáit, akikkel a legszorosabb munkakapcsolatban áll, akkor a még nem publikus információk is egyik napról a másikra kiszivárognak. Node oly régen vagyok már a pályán, hogy volt idő megtanulnom, nincs kockázat rizikó nélkül, ahogy az én bányászaim szokták mondani. A világos beszédnek mindig ideje van. Csak néha hamarabb, mint tervezzük. No, a hír részben igaz. Miniszter Úr számára szóban jeleztem december 31.-i hatállyal történő távozási szándékomat. Az írásbeli lemondásom pedig Szent Borbála napján – a kinevezésemet is akkor kaptam – születhet meg, mert előtte még le kell vágni a disznót.” Úgy tudjuk, hogy már a hét elején jelezte, hogy ha Lázár Jánossal vívott vitájában alul marad, akkor neki nincs helye a kormányban.

 
“A stílus maga az ember”
Bencsik az utóbbi napokban már másodszor keveredett éles vitába Lázár Jánossal, a Fidesz frakcióvezetőjével. Legutóbbi összecsapásuk november végén kezdődött, amikor Bencsik a Facebook-on a következőt üzente Lázárnak: „Miután arra szerződtem, hogy legjobb tudásom és lelkiismeretem alapján szolgáljam az országot, ezért a Lázár Képviselő úr által benyújtott indítványt támogatni nem tudom.”

 
A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.