Lemondott a Zöldhatóság főigazgatója

Felmentését kérte szerdán az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, a miniszter a kérést elfogadta. Ezt a távozó főigazgató, Tolnai Jánosné közölte az MTI-vel szerdán.

“A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett” – fogalmaz közleményben Tolnai Jánosné. A Kandó Kálmán Műszaki Főiskola jogutódjaként működő Óbudai Egyetem azt írta Jávor Benedek blogbejegyzésére válaszolva, hogy az irattári nyilvántartás szerint Tolnainé Szatmári Katalin, a Zöldhatóság vezetője nem szerzett oklevelet a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, írja az index.hu.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség aznap alaptalan vádaskodásnak nevezte Jávor Benedek szavait. A főfelügyelőség MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: elképedve áll “az Együtt-PM társelnökének (…) alaptalan és valótlan tartalmú vádaskodása előtt”. Az ombudsman és az adatvédelmi hatóság vizsgálódik a feltételezett visszaélések ügyében. A rendőrség viszont rágalmazás megalapozott gyanújával a Jávor blogján megjelent levél miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A Főfelügyelőség vezetését 2013. december 12-étől a főigazgató-helyettes, Szentmiklóssy Zoltán látja el.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.