Lélegző nyaklánc alakítja a szén-dioxidot elektromossággá

Egyének, szervezetek és kormányzati szervek számos és különböző törekvéseit láthattuk, mutattuk már be egy fenntartható világ megteremtésére.

De vajon az összes ilyen törekvéssel együtt biztosak lehetünk abban, hogy társadalmunk megfelelő sebességgel és hatékonysággal halad, hogy felvegye a klímaváltozással a küzdelmet? Egy – a viselhető és interaktív megoldások a környezetváltozásra tematikájú – két hetes workshop keretében egy brazil tervezőpáros, Martina Pagura és Pedro Nakazato Andrade megalkotta a W/Air-t, egy oxigén-szűrő, lélegző „nyakláncot”, ami eltávolítja a szén-dioxidot a levegőből, egy elem-szerű eszközben tárolja azt, és későbbi használatra alkalmas elektromossággá alakítja. Bár ez a termék kinézetre, mintha Darth Vadernek lett volna kitalálva, de egy ötletnek jó.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.