Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Lélegző nyaklánc alakítja a szén-dioxidot elektromossággá

Lélegző nyaklánc alakítja a szén-dioxidot elektromossággá

Egyének, szervezetek és kormányzati szervek számos és különböző törekvéseit láthattuk, mutattuk már be egy fenntartható világ megteremtésére.

De vajon az összes ilyen törekvéssel együtt biztosak lehetünk abban, hogy társadalmunk megfelelő sebességgel és hatékonysággal halad, hogy felvegye a klímaváltozással a küzdelmet? Egy – a viselhető és interaktív megoldások a környezetváltozásra tematikájú – két hetes workshop keretében egy brazil tervezőpáros, Martina Pagura és Pedro Nakazato Andrade megalkotta a W/Air-t, egy oxigén-szűrő, lélegző „nyakláncot”, ami eltávolítja a szén-dioxidot a levegőből, egy elem-szerű eszközben tárolja azt, és későbbi használatra alkalmas elektromossággá alakítja. Bár ez a termék kinézetre, mintha Darth Vadernek lett volna kitalálva, de egy ötletnek jó.

Ajánlott tartalom

Kutató: a jövőben is számítani kell a Balaton algásodására

A Balaton tavaly nyár végi algásodása a globális klímaváltozás következménye, de hozzájárult az új vízszint-szabályozási rend is, így az idén és a jövőben is számítani kell hasonló vízvirágzásra - számolt be Istvánovics Vera a Magyar Tudományos Akadémia és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vízgazdálkodási Kutatócsoportjának tagja egy friss elemzés eredményéről az MTI-nek.