Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Lélegző nyaklánc alakítja a szén-dioxidot elektromossággá

Lélegző nyaklánc alakítja a szén-dioxidot elektromossággá

Egyének, szervezetek és kormányzati szervek számos és különböző törekvéseit láthattuk, mutattuk már be egy fenntartható világ megteremtésére.

De vajon az összes ilyen törekvéssel együtt biztosak lehetünk abban, hogy társadalmunk megfelelő sebességgel és hatékonysággal halad, hogy felvegye a klímaváltozással a küzdelmet? Egy – a viselhető és interaktív megoldások a környezetváltozásra tematikájú – két hetes workshop keretében egy brazil tervezőpáros, Martina Pagura és Pedro Nakazato Andrade megalkotta a W/Air-t, egy oxigén-szűrő, lélegző „nyakláncot”, ami eltávolítja a szén-dioxidot a levegőből, egy elem-szerű eszközben tárolja azt, és későbbi használatra alkalmas elektromossággá alakítja. Bár ez a termék kinézetre, mintha Darth Vadernek lett volna kitalálva, de egy ötletnek jó.

Ajánlott tartalom

Meglett az Év háza 2020-as győztese

Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál hűvösvölgyi lakóháza kapta a fődíjat családi ház kategóriában, a középületek között pedig a Budai Vigadó felújításáért Nagy Csaba és csapata vehette át a legjobbnak járó elismerést az Év háza gálaesten csütörtökön Budapesten.