„Legyen a vidék a te jövőd!” – a VM is ott lesz a Szigeten

Egészséges táplálkozás, helyi termékek, fiatalok a vidékért, hazánk őshonos haszonállatai, borászatok, Új Magyarország Vidékfejlesztési Program, génmegőrzés, parlagfű – csak néhány érdekes téma azok közül, amelyekkel találkozhatnak az érdeklődők a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) standján a Sziget Fesztivál Civil Falujában.

Augusztus 10. és 15. között egyebek mellett előadásokkal, beszélgetésekkel, játékos feladatokkal és filmvetítésekkel várják a vendégeket naponta 11 és 18 óra között a tárca munkatársai. Augusztus 11-én, csütörtökön ellátogat a Sziget VM sátrába Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, és „Legyen a vidék a te jövőd!” címmel sajtóbeszélgetést tartanak.  A fesztiválon a VM szervezésében lesz keresőkutya-bemutató, fotó és természetfilm vetítés, mag- és terménykiállítás, határőrök által elkobzott tárgyakból rendezett összeállítás, fejtörők és játékos feladatok különféle vadon élő állatokkal, növényekkel kapcsolatban, és fajismereti totóval is tesztelhetik tudásukat az érdeklődők. Tekintve, hogy a Szigeten szép számmal vannak külföldi vendégek is, a feladatlapok több nyelven készülnek. Megfigyelési eszközök és módszerek bemutatója is szerepel a kínálatban, így lesz egyebek mellett lepkeháló, peleodú, gőte-csapda és fűháló is.

 
A biológiai sokféleség fenntartásának és a biológiai alapok megőrzésének fontosságáról, valamint hazánk őshonos haszonállatairól is szó lesz, ehhez kapcsolódva kvíz kérdésekkel is készülnek a szervezők. Népszerűsítik a falusi turizmust, és bemutatják a vidéki életet. Bővíthetik ismereteiket az érdeklődők a lisztérzékenységről, a magyar élelmiszerekről és a parlagfűről, valamint klinikai szakpszichológussal beszélgethetnek az allergia lelki okairól.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.