Ledes közvilágítást rendel Lipótváros

A Belváros Lipótváros Városüzemeltető Kft. 170 darab komplett közvilágítási ledes lámpafejre írt ki tárgyalásos közbeszerzést, amelynek a becsült értéke 290 millió forint – a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A korszerű, fénydiódás fényforrások egyedi lámpatestekbe kerülnek, ezek formáját a Budapesti Dísz- és Közvilágítási (BDK) Kft. hagyja jóvá. A Budapest V. kerületébe kerülő fényforrásokhoz a nyertesnek be kell szereznie a szükséges engedélyeket, és a felszerelés után vállalnia kell az ötéves karbantartást is.
A közbeszerzésre az a cég jelentkezhet, amelynek 2006 és 2008 között nettó árbevétele elérte az évi 200 millió forintot, és ebből nettó 150 millió forint kültéri lámpatestek gyártásából és értékesítéséből származott.
Az első forduló jelentkezési határideje december 28. A második fordulóba került vállalkozókat december 31-ig értesíti az ajánlatkérő.

Ajánlott tartalom

Kevesebb üzemanyagot használtunk az elmúlt hónapokban Magyarországon

Az idei első negyedévben szinte ugyanannyi motorbenzin és 3,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint tavaly az első három hónapban, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 1,9 százalékkal csökkent - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) szerdán. A prémium üzemanyagok keresletének emelkedése akadályozta meg a fogyasztás nagyobb visszaesését.