Le a molyirtóval!

Számos olyan megoldás van, amely sokkal egészségesebb mint a molyirtó. Nézzük meg, hogy melyek ezek.

Tartsa távol a mérgező molyirtókat, és használjon inkább cédrust, szegfűszeget, rozmaringot és természetes anyagot, hogy megvédje a ruháit. A molyirtókban lévő hatóanyag valójában egy növény védőszer, jellemzően naftalin vagy diklórbenzol. Az amerikai környezetvédelmi ügynökség (EPA) jelentése szerint, aki rövid ideig érintkezik naftalinnal annak máj, szürkehályog- és idegrendszeri károsodást is okozhat.

Az EPA arra figyelmeztet, hogy a rövid távú érintkezés a diklórbenzollal hányingert okozhat, illetve hányást, fejfájást és irritációt. Hosszú távú hatások közé tartoznak a vérszegénység, bőrtünetek, étvágyvesztés és májkárosodás. Most már láthatjuk, hogy miért nem kerülhet molyirtó a gyermekek és a háziállatok szájába. Rengeteg sürgősségi eset keletkezett ebből.

Ahelyett, hogy ilyen mérgező anyagokat tartana a lakásban, tárolja a sérülékeny szöveteket cédrusfán vagy ládákban. A molyokat el lehet riasztani számos gyógynövénnyel, beleértve a szegfűszeget, rozmaringot, eukaliptuszt, levendulát, fahéj rudat és babérlevelet. Sokkal finomabb illata lesz a ruháknak és egyáltalán nem mérgező!

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.