Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Látott már passzívházat belülről?
Tudj meg többet: Passzívház

Látott már passzívházat belülről?

Tizenegy éve hívta életre a német Passivhaus Institut a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok c. rendezvényt, amelyet ma már Európa számos országában, köztük hazánkban is megrendeznek. Magyarországon a Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) szervezésében 2009 óta látogathatók előminősített, illetve minősítést szerzett passzívházak.

A hagyományosan november első hétvégéjén kinyitó, fokozottan energiahatékony épületek ingyenesen és egyénileg látogathatók a szervezők által megadott időpontban. A PAOSZ által szervezett autóbuszos körúton való részvétel az előző évek gyakorlata szerint díjfizetéshez kötött. Az egyénileg – díjmentesen – látogatható passzívházak listája hamarosan elérhető lesz a www.passzivhaznyiltnap.com weboldalon. Autóbuszos körút keretében a tervek szerint idén is több fővárosi, főváros környéki passzívházat kereshetnek fel az érdeklődők minősített passzívháztervező programvezetők kíséretében.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni a phnyiltnap2014@gmail.com email címen lehet, Szekér László programkoordinátornál.

Részvételi díj: 8 000 HUF

Fizetés a helyszínen, készpénzben.

A férőhelyek biztosítása a regisztráció sorrendjében történik, az autóbusz befogadó képességéhez mérten. A szakmai kirándulást minimum 15 fővel indítjuk, legfeljebb 52 résztvevővel. Amennyiben nincs elegendő számú jelentkező, a busztúra elmarad, erről a regisztrált jelentkezők email értesítést kapnak 48 órával a tervezett indulás előtt.

A jelentkezéseket legkésőbb 2014. november 5-ig a phnyiltnap2014@gmail.com email címen fogadjuk.

Ajánlott tartalom

Hány évig termel hasznot a napelem?

A napelemes rendszerek átlagos élettartama 25 plusz év. De mennyi ideig termelnek hasznot?