Látogatórekorddal zárt a VOLT Fesztivál

Minden eddiginél többen, 120 ezren buliztak a VOLT Fesztivál öt napja alatt Sopronban – közölte az egyik alapító-főszervező hétfőn az MTI-vel.

Lobenwein Norbert elmondta, hogy a mostani vendégszám tízezerrel volt több a tavalyinál, a legtöbben csütörtökön voltak a Lővér kempingben. Aznap este a brit Foals, az amerikai Thirty Seconds to Mars és Steve Aoki léptek fel. A vasárnapi záró koncerten, amikor a brit Arctic Monkeys lépett színpadra, mintegy húszezren voltak.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is nagyon hamar, órák alatt elkelt a fesztivál területén rendelkezésre álló 150 faház, emellett tízezer sátornak volt hely. Teltház volt a soproni szálláshelyeken is: a három- és négycsillagos szállodákban, valamint a kollégiumokban mintegy kétezren fértek el.

A VOLT Fesztiválon tizedik éve van jelen a Magyar Vöröskereszt, idén minden eddiginél többen, 617-en adtak vért, közülük 210-en életükben először.

Sopronban indult az úgynevezett GreenFestival kampány, amely később folytatódik a nagyobb hazai fesztiválokon. Lényege, hogy a fizetéshez szükséges kártya kiváltásakor mindenki kapott egy zsákot, amelybe összegyűjthette saját hulladékát és le is adhatta azt a fesztivál területén. A szervezők a kampánnyal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a hétköznapokban mindenki saját maga teheti a legtöbbet környezete megóvásáért.

Újdonság volt a Teqball bajnokság is, amelyet több százan próbáltak ki naponta. A magyar találmány a lábteniszt és az asztaliteniszt ötvözi. A bajnokság a szerdán kezdődő Balaton Soundon folytatódik és a fesztiválszezon végéig tart. A szervezők szeptemberben rendezik a döntőt Budapesten.

A fesztivál öt napja alatt 30 világsztár, valamint 150 magyar együttes, köztük a 25. születésnapját ünneplő Tankcsapda lépett színpadra.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.