Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Látogatórekord a VOLT Fesztiválon

Látogatórekord a VOLT Fesztiválon

A két évvel ezelőtti rekordnál is többen vettek részt a vasárnap délben zárult soproni VOLT Fesztiválon – közölte a két főszervező egyike, Lobenwein Norbert kevéssel a kapuzárás előtt.

A mostani 110 ezres vendégszám mintegy 8 ezerrel több a 2011-esnél. A szombati záró bulin lépték túl a Lővér Kempingben tartott esemény befogadóképességének határát, ezért ki kellett tenni a megtelt táblát. A szervezők már a kapunyitás előtt azzal kalkuláltak, hogy minden eddiginél több embert vonz a rendezvény. A 750 millió forintos összköltségvetésű esemény helyszínén – a Lővér Kempingben – a rendelkezésre álló 150 faház egy óra alatt elfogyott és négy-ötezer sátornak volt hely a területen. Ismét sikerült megtölteniük Sopron szálláshelyeit: telt házat jelentettek a kollégiumokból és a négycsillagos szállodákból is.

A Sziget Szervezőiroda közvetlen stábja mintegy 100-120 emberből áll, a VOLT – amin fellépett a Billy Talent, a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, a Queens of the Stone Age, Bonobo, a Bullet For My Valentine, a Gus Gus, a Papa Roach, az Example, a Knife Party, a Parov Stelar Band, Sven Väth vagy Martin Solveig is – teljes kiszolgáló személyzete alvállalkozókkal együtt 1200-1500 ember.

A fesztivál koncertjeit a világhálón is mintegy egymillióan követték. Az idei VOLT koncertjeinek nagy részét a Magyar Telekom, a Ustream technikai támogatásával, élőben közvetítette, négy nap alatt a világ számos pontjáról egymillióan voltak kíváncsiak a programra, közülük Jamie Woon és a Hurts volt a legnépszerűbb az otthonról fesztiválozók körében.

Ajánlott tartalom

Az óceánok melegedésével a tengeri állatok a sarkvidékek felé vonulnak

Az óceánok melegedésével a tengeri állatok a sarkvidékek felé vonulnak.