Látogatói rekorddal zárult a SZIN

A szombati esőzés ellenére látogatói rekorddal zárult a szervezők szerint a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN): a hazai fesztiválszezon hagyományos záró rendezvényének négy napja alatt 71 ezren szórakoztak az Újszegedi Partfürdőn.

A SZIN programjai közül a Csík zenekar és Presser Gábor koncertje, a  Europe és a Quimby fellépése, a Sugababes és Chicane produkciója is kiemelkedő számú érdeklődőt vonzott, a legtöbb érdeklődő pedig a Scooter pénteki show-jára volt kíváncsi: tizenkétezren még soha nem tomboltak a Nagyszínpad előtt.
A pénteki nap egyébként is rekordokról szólt: a területen ekkor 5300 sátor állt, és 21 ezren buliztak a tizenkét programhelyszín valamelyikén.
A látogatók 70 százaléka szerint a SZIN ökotudatos újításainak hatására várhatóan változtatni fog mindennapi szokásain, legtöbben pedig a RE:pohár és RE:kocsma szemléletformáló hatását emelték ki. A zöld újdonságok közül a beszélő fák bizonyultak a legnépszerűbbnek. A kifejezésmód része a SZIN ökotudatos koncepciójának, amelynek lényege könnyed formában, nem tankönyvszagúan, élmények által közvetíteni szemléletformáló üzeneteket.

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.