Különleges felhőkarcolót terveznek

A New-Yorki Asymptote Architecture iroda a közelmúltban mutatta be a sajtónak a Velo Towers (fátyoltornyok) elnevezésű iker felhőkarcolók projektjét, ezek az utolsó építmények, amelyek még hiányoznak a szöuli Yongsan International Business District-ből.

Ugyanúgy, mint az egyéb projekteket, amelyek az új városrészt alkotják, a Velo Towerst is magas szintű minőségi szabályok és az energia hatékonyság tiszteletben tartásával fogják megvalósítani. Az innovatív felhőkarcolót egy hasonlóan futurisztikus kontextusba fognak beépíteni. (Aiolus News) Egy, a harmincadik emelethez kapcsolódó légi híd határozza meg az új épület arculatát, egy köztér tipikus funkciójává alakítva át az épületnek ezt a részét. A maximális hatékonyság, és a belső környezet maximális minőségének biztosítására a tornyokra egy sor moduláris blokkot helyeznek el, amelyek egy központi tengely körül keringenek, egy olyan teljesen független orientáció szerint, amely a napsütés pontos számításain alapul, így biztosítva a természetes világítás maximumát.

A moduláris szerkezeteken ezen kívül függő kertek is lesznek, ezek lehetővé teszik a szerkezet hőszigetelését, esővíz felfogóként is használhatók, amelyet az épület a továbbiakban hasznosíthat, és lehetővé teszik a lakók számára, hogy élvezzék a zöld területeket a magasabb emeleteken is.További jellemzője az új felhőkarcolónak a homlokzat különleges megoldása, amelyet előre gyártott moduláris elemekkel valósítanak meg. Ezek idomulnak az ablakok esztétikai jellemzőihez, leegyszerűsítik az építési folyamatokat és növelik az energia hatékonyságát.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.