Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Külön tantermet érdemel a környezetismeret!

Külön tantermet érdemel a környezetismeret!

Közös jövőnk egyik lehetséges útja, ha jobban megismerjük a körülöttünk lévő világot és Önnön magunkat.

Az ismeretek terjesztése érdekében egyre többet tesznek az ökoiskolák és igyekszenek beépíteni a tudatos gondolkodást az összes tantárgy tematikájába. Emellett folyamatosan kell fejleszteni a rendelkezésre álló installációkat és az eszközrendszert is, hogy ne a poros kémiaszertár maradjon meg gyermekeink fejében, hanem egy új gondolatokat hordozó, színes bemutatóterem képe!

Ebben a szemléletformálásban egyre gyakrabban vesznek részt cégek is, gyakorlattá bővítve a cég társadalmi felelősségvállalását. Részvételük azért is érdekes, mert szakterületükről új, friss információkkal tudják segíteni az oktatást. Így történik ez most, a budapesti Talentó-Ház Alapítványi Általános Iskola esetében is, ahol a környezettudatos oktatási-nevelési tevékenységet elősegítő új eszközrendszer létrehozását a Car-rec Nonprofit Kft. teszi lehetővé azzal, hogy finanszírozza egy környezettudatos kiállítás beépítését a tanterembe, ami bemutatja az egyes hulladékfajták környezeti hatásait és hasznosítási lehetőségeiket.
Az új eszközrendszer – a környezettudatosságra nevelő falitáblákkal, újrahasznosított anyagokból készült eszközökkel, valamint a falra szerelt, kézi erővel működő palackpréssel kiegészített környezetismeret terem – igen jól illeszkedik az iskola oktatási tematikájába, ahol az ilyen ismeretek gyakorlati átadása nemcsak a Nemzeti Alaptanterv (NAT) által megkövetelt, de tartalommal meg nem töltött üres frázis marad. Az eszközrendszer kialakításában, összeállításában az Öko-Pack Nonprofit Kft. nyújtott pótolhatatlan segítséget saját sikeres programjait, a Hulladékból Termék, a Tükörben a Világ és más környezettudatosságra nevelő kiállításokat alapul véve.

Az ünnepélyes átadó ideje: 2010. november 18. 10.00
Helyszín: Talentóház Általános Iskola (1119 Budapest, Rátz László utca 4.)

Az átadó felszólalói:
• Williné Bogyó Anikó igazgató asszony, Talentó-Ház Alapítványi Általános Iskola
• Dr. Nagy Andor országgyűlési képviselő, a Parlament Fenntartható Fejlődés Bizottság alelnöke
• Dr. Hoffman Tamás XI. kerületi polgármester
• Dr. Lukács Pál ügyvezető, Car-rec Nonprofit Kft.
• Horváthné Szabó Mária, környezeti nevelő, Talentó-Ház Alapítványi Általános Iskola

Az ünnepélyes átadó után a jelenlévők megtekintik az emeleten felállított Tükörben a Világ kiállítást, mely a fenntartható fejlődés és az ember kapcsolatát, dimenzióit mutatja be.

További információk:
Dr. Lukács Pál
Car-rec Nonprofit Kft.
lukacs.pal@gamf.kefo.hu
06 30/625 90 59

Ajánlott tartalom

Tíz napja nem tudják eloltani a tüzet a csernobili tiltott övezetben

Tizedik napja küzdenek a tűzoltók a folyton újra kiújuló erdőtüzekkel a csernobili tiltott övezetben, ahol a lángok már megközelítették az 1986-ban nukleáris baleset sújtotta atomerőmű melletti Pripjaty városát - számolt be kedd reggeli műsorában a TSZN ukrán hírtelevízió.