Kezdőlap / Technológiák / Elektromos kétkerekű / Kritikán aluli a nagymarosi frissen felújított kerékpárút

Kritikán aluli a nagymarosi frissen felújított kerékpárút

Aggasztó híreket kaptunk a frissen aszfaltozott Nagymaroson átmenő EuroVelo 6 kerékpárútról. A város honlapján is olvasható, hogy az önkormányzat elégedetlen a kivitelező munkájával, ezért az újraaszfaltozást tartja az egyetlen megoldásnak.

Mivel ez a kerékpárút az ország egyik legszebb táján vezet, ezért fogtuk magunkat és saját szemünkkel akartunk meggyőződni a problémáról.

Egy szóval lehet összefoglalni a tapasztaltakat. Botrányos!

Az aszfalt szinte mindenhol egyenetlen, a veseköves bringásoknak viszont egy kánaán. Az aszfalt két széle murvával van leszórva, aminek egy része már most a kerékpárúton van, ezzel gyílkolva a gumikat. Ráadásul ezek a kövek elég nagyok és emiatt balesetveszélyesek is. Több száz méteren át a padka magasabban helyezkedik el, mint az aszfalt, ezáltal a csapadékvíz elvezetése lehetetlen. A burkolat számos helyen porlad, kátyúsodik.

Aztán találkoztunk egy éjszaka kivilágítatlan és beazonosíthatatlan objektummal is a kerékpárúton. Garantáltan balesetveszélyes.

Bővebben itt.

-

-

Ajánlott tartalom

Lebomló virágcserepekkel csökkenti műanyagfelhasználását a SPAR

Az áruházlánc újabb zöld kezdeményezése, hogy 2020 januárjától biológiailag teljesen lebomló és komposztálható tartókban is kínál vásárlóinak dísznövényeket. A környezetbarát cserepek érdemben redukálják a vállalat műanyagfelhasználását.