Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Közvilágítást és iskolát korszerűsítenek Hévízen pályázati forrásból

Közvilágítást és iskolát korszerűsítenek Hévízen pályázati forrásból

A közvilágítás energiatakarékos átalakítására, valamint a Bibó gimnázium energetikai korszerűsítésére több mint 200 millió forintos pályázati forrást nyert Hévíz – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

A közvilágítás korszerűsítésére 158,6 millió forint KEOP-támogatást, valamint 28 millió forint önrészt használ fel a város. A munkálatok keretében a lámpatestek több mint 90 százalékát LED-lámpákra cserélik, kisebb részét korszerűsítik. Az új lámpák kisebb áramfogyasztása és csökkenő üzemeltetési költsége miatt évente több mint nettó 6,5 millió forintot takarít meg az önkormányzat. A Bibó István Gimnázium és Szakközépiskola energetikai korszerűsítésére 42,8 millió forintos KEOP-támogatással együtt összesen 58,2 millió forintot fordítanak. A tornaterem épületének falaira és kupolájára külső hőszigetelés kerül, homlokzati nyílászáróit kicserélik. Az iskola épületének nyílászáróiban az üvegezést cserélik ki és szigetelik a födémet. Mindkét épületben kondenzációs kazánokkal váltják fel a régi fűtőberendezéseket, illetve napelemes rendszert szerelnek fel a használati meleg víz és a világításhoz szükséges áram előállítására.

Ajánlott tartalom

Ingyen telepítenek napelemes rendszereket az olasz háztartások

Az olasz kormány 55 milliárd eurót (60 milliárd USD) különített el az Újraindítási rendeleten keresztül, Gazdasági Ösztönöző Intézkedések formájában megvalósuló ösztönzések céljára, hogy segítse az ország gazdaságának a Covid-19 miatti leállítás utáni lassú helyreállítását.