Közös elektromos autó a Siemenstől és a Volvótól

Együttműködést kötött a kínai Geely Holding Group tulajdonában lévő svéd Volvo Cars és a német Siemens AG elektromos autó fejlesztésére és gyártására.

A Volvo és a Siemens közös közleménye szerint a teljes elektromos hajtáslánc, töltési- és energiatárolási rendszer kifejlesztésére kiterjedő együttműködés keretében a Siemens gyártja majd az új Volvo modellekhez szükséges villanymotorokat. A kooperáció első lépéseként a Volvo C30 Electric hajtásláncát fejlesztik tovább. Az új Volvo modell első kísérleti példányai az év végére készülnek el. Siegfried Russwurm, a Siemens ipari vezérigazgatója a közleményben kijelentette, hogy a Siemens hosszú távú célja, hogy globális rendszerszolgáltatóvá váljon az elektromos autók gyártási technológiájában. Stefan Jacoby, a Volvo vezérigazgatója közölte, hogy az együttműködéssel a Volvo egy teljesen új szintre emeli elektromos autó gyártási technológiáját.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.