Közel másfél millió dollár gyűlt össze a Christie’s zöldaukcióján

Mintegy 1,4 millió dollár (262 millió forint) gyűlt össze a Christie’s aukciósház Bid to Save the Earth (A Föld megmentéséért) elnevezésű zöldaukcióján.

A befolyó összeget négy vezető amerikai zöldszervezet – az Oceana, a Conservation International, a Natural Resources Defense Council és a Central Park Conservancy – támogatására fordítják. Az árverésen műalkotásokat, luxusutazásokat, divatcikkeket és hírességekkel való találkozási lehetőségeket árvereznek el: egy Bill Clinton volt amerikai elnökkel eltöltött napért vagy egy Oscar-díjasoktól hemzsegő partin való részvételért akár 100 ezer dollárt (18,7 millió forint) is ajánlottak. A Christie’s tavaly rendezte meg először speciális árverését, akkor több mint 2 millió dollár bevételt értek el; az aukciósház a zöldárverésen lemond minden jutalékról és közvetítői díjról. A Bid to Save the Earth keretében további forrásokat gyűjtenek a charitybuzz.com weboldalon április 7-ig futó “csendes” aukción. Az itt kínált “élmények” között szerepel egy egyórás New York-i teniszóra John McEnroe-val (jelenleg 26 ezer dolláron áll), egyórás stílustanácsadás André Leon Talley-től és Diane Von Furstenbergtől (3600 dollár), valamint egy Justin Bieberrel való találkozási lehetőség Tokióban (5 ezer dollár).

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.