Közel 20 ezer darab italos kartondobozt gyűjtöttek az állatkerti látogatók

Közel 20 ezer darab italos kartondoboz gyűlt össze a Vidám Doboznapokon, így több mint 1500 gyerek látogathatta meg hétvégén ingyen a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

A rendhagyó környezetvédelmi kezdeményezés révén 1545 kisgyerek látogathatta meg a Fővárosi Állat-és Növénykert lakóit mindössze 10 darab kiürült tejes vagy gyümölcsleves italos kartondobozért cserébe. A környezettudatosságot és a szelektív hulladékgyűjtését ingyenes állatkerti gyermekbelépővel jutalmazó akcióban közel 20 ezer darab italos kartondoboz gyűlt össze, amelyet az FKF Zrt. munkatársai szállították el. Az italos kartondobozok papírgyárba kerülnek, ahol az újrahasznosítást követően konyhai papírtörlő, iskolai füzet vagy akár hullámkarton készülhet belőlük – közölte a kezdeményezés kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.
A Vidám Doboznapok és a hozzá hasonló programok célja kézzel foghatóvá tenni, hogy a hulladék érték, a szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhető újrahasznosítás pedig elengedhetetlen környezetünk megóvásához.

Ajánlott tartalom

Fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói - Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás -, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.