Közel 13,5 tonna sütőolajat adtak le a Mol-nak

Közel 13,5 tonna használt sütőolajat vittek a kutakra a Mol augusztus 12-étől szeptember 1-jéig tartó gyűjtőkampányában – közölte az olajtársaság az MTI-vel.

Ezzel együtt a vállalat 2011-ben indított, a használt sütőolaj gyűjtését ösztönző programjában, két és fél év alatt több mint 188 tonna zsiradékot adtak le. A statisztikák szerint Magyarországon az évente forgalomba kerülő több tízezer tonna étolaj mindössze 14-15 százalékát gyűjtik vissza. A Mol több mint  két éve szervezi a használt sütőolaj gyűjtését és újhasznosítását célzó programját. A program indulásakor, 2011-ben országszerte 100 Mol benzinkúton lehetett leadni az összegyűjtött háztartási zsiradékot. A társaság folyamatosan bővítette az átvevő helyek számát, így az idén már 170 töltőállomáson várták azokat, akik környezetbarát módon akartak megszabadulni a sütéshez használt olajtól. Az eddig begyűjtött használt sütőolajat a Rossi Biofuel komáromi üzemében hasznosították újra és állítottak elő belőle bioüzemanyagot. Az augusztusi kampányban nyereményeket is felajánlott a cég a veszélyes hulladékot leadóknak, a három fődíjat, egy-egy utcabált Budapest, Szeged és Miskolc nyerte.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.