Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Mutatjuk a következő napok időjárását

Mutatjuk a következő napok időjárását

Szárazföldünk középső területei fölé dél, délnyugat felől köztes anticiklon nyúlik be.

A leszálló légmozgásoknak köszönhetően a Földközi-tenger középső medencéje, Közép-Európa, valamint a balti államok térségében általában kevés a felhő, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor a Brit-szigetek felett mély ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere nyugatról kelet felé halad. Útját a kontinens nyugati vidékein többfelé kíséri eső, zápor. A mediterrán térség keleti részétől a Fekete-tengeren át egészen az Urál előteréig pedig hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer húzódik. Emiatt Oroszország és Ukrajna felett sok a felhő, szórványosan fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék. Az Ibériai-félsziget térségében van a legmelegebb, arrafelé a délutáni órákban jobbára 20, 27 fokot mérnek. Ezzel szemben északon, északkeleten még hideg az idő, a maximumhőmérséklet többnyire -1 és +5 fok között változik.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárását eleinte még száraz, majd a fenti ciklon előoldalán érkező nedvesebb levegő határozza meg. Kedden általában derült, napos, száraz idő várható, főként a Nyugat-Dunántúlon lehet kevés fátyolfelhő. Szerdán eleinte változóan felhős lesz az ég, keleten több, nyugaton kevesebb napsütésre számíthatunk, majd nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estefelé a Nyugat-Dunántúlon már előfordulhat zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik, a Fertő-tó környékén viharos széllökések is lehetnek. Szerdán a szél a Dunántúlon délnyugatira fordul, és az Alpokalján, valamint a Kisalföld térségében továbbra is számítani kell erős, időnként viharos széllökésekre. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, az Észak-Dunántúlon helyenként 6, 8 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 15, 20 fok között várható.

Ajánlott tartalom

Lengyelország 2049 végéig bezárná az összes kőszénbányáját

Lengyelország 2049 végéig bezárná az összes kőszénbányáját, a bányákban dolgozó vájároknak nyugdíjukig biztosítják jelenlegi foglalkozásuk folytatását - erről állapodtak meg a bányászszakszervezetek és a lengyel kormány képviselői pénteken.