Korszerűbb lett a közvilágítás Pécs belvárosában

Korszerűbb lett a közvilágítás Pécs belvárosában, a munkálatokra a szolgáltató E.ON 164 millió forintot költött, az új hálózat a korábbinál alacsonyabb költségekkel üzemeltethető, így évente 4 millió forint megtakarítást jelent a város számára – olvasható a társaság szerdai közleményében.

A cég a fél évig tartó, a napokban befejeződött beruházással Pécs idei Európa Kulturális Fővárosa (EKF)programjának sikeréhez, a látogatók méltó fogadásához szeretne hozzájárulni – fűzik hozzá.
Az E.ON a belvárosban saját költségén a történelmi környezetbe illő esztétikus, ugyanakkor korszerű, energiatakarékos közvilágítást alakított ki. Az úttest felett átfeszített közvilágítási hálózat átépítése során 170 lámpatestet cseréltek ki, 4,5 kilométeren pedig úgynevezett középvezetős hálózatot alakítottak ki. Az épületek homlokzatairól így a későbbi felújítások alkalmával lekerülhetnek a korábban felszerelt, az utcaképet rontó fali vezetékek. Pécs centrumában emellett további 277 lámpatestet cseréltek ki a kivitelező szakemberei.

Ajánlott tartalom

Kevesebb üzemanyagot használtunk az elmúlt hónapokban Magyarországon

Az idei első negyedévben szinte ugyanannyi motorbenzin és 3,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint tavaly az első három hónapban, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 1,9 százalékkal csökkent - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) szerdán. A prémium üzemanyagok keresletének emelkedése akadályozta meg a fogyasztás nagyobb visszaesését.