Környezetvédő italpult fenntartható koktélozáshoz

A kanadai Systematek cég ígéretes rést fedezett fel az öko-iparágak uralta piacon: a torontói Design Show-n bemutatott kompakt kis bárpultjuk a hagyományos, bárhol felállítható vendéglátó-ipari egység 21. századi verziója.

A bárt a tetejére szerelt napelemekkel, illetve cserélhető panelekből összeállított határolófalakkal készítették el, írja a hg.hu. Utóbbiakba kerülhetnek polcok, beépített szekrények, átlátszó bevilágítóegységek, sőt, még virágládák is. A növények öntözésére természetesen egy cseppet sem kell felhasználni az ivóvíz-hálózatáltal szállított tiszta vízből: a beépített esővízgyűjtő rendszerből csőrendszeren keresztül, automatikusan eljut a rendeltetési helyére. A környezetvédő italpultok ötlete nekünk határozottan szimpatikus: szívesen látnánk hasonlókat akár a Balaton-parton is!

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.