Környezetvédelmi jelszavakkal támadtak meg egy oroszországi városházát

Mintegy száz álarcos környezetvédelmi jelszavakat hangoztatva szerdán este megtámadta egy Moszkva melletti kisvárosban a városházát – jelentették csütörtökön hírügynökségek.

A Molotov-koktélokat, petárdákat, követ, üvegeket dobálók Himkiben az ellen tiltakoztak, hogy egy Moszkvát a seremetyjevói nemzetközi repülőtérrel összekötő autópálya építése miatt ki akarnak vágni egy tölgyerdőt. A támadók a “Mentsétek meg az orosz erdőket!” “Nem a himki erdőkivágásra!” jelszavakat írták festékszóróval az épületre, majd a rendbontást követően egy elővárosi vonattal Moszkva irányába távoztak.
A városházán dolgozók kihívták a rendőröket, de azok már egy tiltakozót sem találtak.
Az autópálya építéséhez a kisvárosnak semmi köze, arról az orosz kormány döntött.
Oroszországban az utóbbi években felerősödtek a környezetvédelmi indíttatású megmozdulások. Az idén Moszkva utcáin több ezer ember tiltakozott az ellen, hogy újból beinduljon a termelés egy papírgyárban a Bajkál-tó partján.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.