Környezetvédelmi játékok a győri Civilek Éjszakáján

Környezetvédelmi játékok bemutatására és kipróbálására várják az érdeklődőket a Civilek Éjszakáján 2012. szeptember 15-én este a győri Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium Tanácstermében (9027 Győr, Budai út 12.).

A Civilek Éjszakája országos programsorozathoz a győri Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület és a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Közhasznú Alapítvány idén immáron másodszor csatlakozik. Ingyenes, online környezetvédelmi játékok bemutatásával készül idén a 3. Civilek Éjszakájára az Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület és a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Közhasznú Alapítvány. A 2012. szeptember 15-én 20 órától kezdődő program során nemcsak bemutatják az 50 fenntarthatósági témájú játékot tartalmazó kiadványt, hanem az érdeklődők a helyszínen ki is próbálhatják a játékokat. A gyűjteményt a győri CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft. készítette el ingyenes kiadványainak, a Fenntarthatósági Füzeteknek a legújabb számaként. A vállalkozás már több éve bővíti folyamatosan a felsőoktatásban tanulók és téma iránt érdeklődők számára oktatási segédanyagként, illetve a fenntarthatóság témakörében mélyebb tájékoztatásként szolgáló kiadványsorozatot. (Az eddig megjelent számok összefoglaló kiadványa „A fenntarthatóságról röviden” címmel nemrég került publikálásra.

 

Az Egyesület és az Alapítvány először 2011-ben csatlakozott a Civilek Éjszakája kezdeményezéshez, amikor is közös kutatásuk eredményét a győri Happy Planet Index eredményeit prezentálták. Idén a környezetvédelmi játékok kapják a főszerepet, melyhez kapcsolódóan az este folyamán előadást tart dr. Szigeti Cecília, a Széchenyi István Egyetem adjunktusa „Fenntarthatóság és játékok?” címmel, Tóth Gergely, a Pannon Egyetem docense, KÖVET Egyesület főtitkára, továbbá Varga Attila az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársa is. A győri programra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrációra az esemény Facebook oldalán van lehetőség: Civilek Éjszakája Győrben. Amit a Civilek Éjszakájáról tudni érdemes: A KURFLI Közhasznú Kulturális Egyesület 2010-ben hívta életre Civilek Éjszakája elnevezésű kezdeményezését, mely a civil szervezetek és az emberek közötti távolságot igyekszik csökkenteni. A rendezvény célja, hogy az emberek ne csak szórólapról, hanem élőben is találkozhassanak a civil szervezetekkel, megismerhessék működésüket és céljaikat, egy különleges, éjszakai hangulatban. 2012-ben országszerte több helyszínen, 60 civil szervezet várja ingyenes programokkal az érdeklődőket, s az elmúlt években tapasztalatai alapján egyre színesebb rendezvények csalogatják az éjszakába a kíváncsiskodókat. A Civilek Éjszakája további programjai megtekinthetők a rendezvény hivatalos honlapján.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.