Környezetvédelmi fejlesztések Keszthelyen

A csapadékvíz-elvezetésének fejlesztésére közel 120 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Keszthely a Nyugat-Dunántúli Operatív Program pályázatán – tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pénteken az MTI-t.

A 85 százalékos uniós támogatással megvalósuló beruházás csaknem 5 hektáros területen oldja meg a csapadékvíz biztonságos elvezetését, tárolását és tisztítását. Új, nagyobb kapacitású ülepítő tározó épül, amely nagyobb esőzések és hóolvadás esetén is biztosítja a csapadékvíz összegyűjtését. A fejlesztéssel hatékonyabbá válik a víz tisztítása, és az árkok javításával a csapadék gyorsabban lefolyhat.

A Büdös-árok a Szent Imre árok és a Keszthelyi övárok vizének összefolyásával a Balatonba szállítja az összegyűjtött csapadékvizet. A vízfolyás alsó szakaszán a nagyobb esőzések alkalmával a szűkített mederszakasz visszaduzzasztotta a magasabban fekvő területekről lefolyó csapadékvizet, amely gyakran a környező utcákat is elöntötte.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.