Környezettudatos Apple

Egyik nap jött szembe velem az interneten az alábbi kép és egyből eszembe jutott, hogy mennyi mindent hallani az Apple háztájáról mostanában a környezetvédelemmel kapcsolatban.

Lássunk néhány példát csak az előző pár hónapból! Habár a Dell-nél kicsit kihúzta gyufát az Apple, azzal az állításával, hogy övék a ,,legzöldebb notebook család” az tagadhatatlan tény, hogy a júniusban bemutatott Mac Mini-nek lényegesen alacsonyabb az egészségre és a környezetre ártalmas káros anyag kibocsátása, mint elődjeinek. Kis méretének köszönhetően pedig több darabot tudnak egyszerre az Apple boltokba leszállítani, tehát kevesebb teherautó kell, ezzel pedig a szén-dioxid kibocsátás csökkenti.

Az a tény sem elhanyagolható, hogy főleg az Egyesült Államokban, nagy hangsúly fordít a vállalat arra, hogy nem csak saját, de más gyártók által készített termékeket újrahasznosítsanak. Ez főleg a képernyőkre, számítógépekre és mobiltelefonokra vonatkozik, de ha iPod-onktól vagy iPhone-onktól szeretnék megszabadulni, akkor azt a lehetőséget is választhatjuk, hogy 10% kedvezményt kapunk új lejátszónk, telefonunk mellé az Apple boltokban.

A tavalyi év során az iPhone és az iPod esetében is nem csak a felhasznált anyagok mennyiségét csökkentették (és ezáltal a termékek súlyát), de az iPhone csomagolását is újrahasznosított anyagokból oldják meg.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.