Környezetbarát óvoda épült a Pest megyei Gyömrőn

Kilencven gyerek elhelyezésére alkalmas környezetbarát óvodát adtak át a napokban Gyömrő ófalusi részén. A 210 millió forintos beruházás költségeinek zömét uniós forrásból finanszírozták – tájékoztatta a Pest megyei város alpolgármestere az MTI-t.

Mezey Attila (Gyömrő 2000 Kör) közölte: a Kastélydomb óvoda létesítése azért vált halaszthatatlanná, mert a csaknem 17 ezer lakosú településnek ezen a városszéli részén sok fiatal család él, és a szülőknek nagy nehézséget okozott a gyerekek eljuttatása a városközponti intézményekbe. A tornaszobát és fejlesztő termet is magába foglaló óvoda két csoportja már fogad gyerekeket, a harmadikat pedig szeptemberben indítják.

Az épület érdekessége, hogy a lapostetőt növényekkel ültették be, és napkollektorok is helyet kaptak rajta. Ezek az ingatlan melegvíz-ellátását segítik, olcsóbbá téve a fenntartást.

A beruházás 210 milliós költségéből 200 milliót uniós pályázaton nyert a település, a fennmaradó pénzt, valamint egyebek mellett a járda- és a parkolók építésének költségeit az önkormányzat állja – mondta az alpolgármester.

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.