Környezetbarát járművek turistáknak

Az ökoturizmus egyre nagyobb teret nyer a nyugati világban, ahogy egyre több nyaralni vágyó figyel arra, hogy utazás közben minél kevésbé terhelje a környezetet.

Sok turistalátványosság eléréséhez ma már alacsony kibocsátású járműveket is biztosítanak, melyek nemcsak a természetet védik, hanem a helyi lakosság számára is jobbak, senki sem szeret a lassú turistabuszok okozta dugókban vesztegelni. A Brecon Beacons nemzeti park látogatói például kétszemélyes elektromos autókat bérelhetnek, amivel felfedezhetik a parkot. A Renault által gyártott Twizy kétszemélyes, kompakt jármű ideális erre a feladatra. Hat bérelhető belőlük a park területén, végsebességük 80 km/óra. A Beacons az autó gyártójával és állami támogatással indította be a szolgáltatást, mely egyedülálló az Egyesült Királyságban. Az ökoturizmus nem csak Nyugat-Európában terjed, Bukarestben például nemrég avatták fel az első elektromos autók számára kialakított töltőállomást. A turisták így járműveket bérelhetnek, az áramot pedig a mobiltelefonokhoz hasonló rendszerben vagy feltöltőkártyával, vagy havi előfizetéssel vásárolhatnak. Indiában pedig autókölcsönzőkben találhatóak alacsony kibocsátású járművek. Kibérelhetjük a Mahindra Reva-t, az első indiai elektromos autót, mely két felnőtt és két gyerek szállítására képes, akár 80 km/órás sebességgel is. Ha nemzetközi márkákat keresünk, akkor pedig a népszerű Toyota Prius hibrid is a rendelkezésünkre áll.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.