Környezetbarát divat – 2012-es őszi kollekció

A New York Fashion Week-en nagy sikert aratott az Edun ez év őszére szánt ruhakollekciója, mely nemcsak, hogy újszerű és egy kicsit futurista, friss stílust képvisel, hanem még környezetbarát is.

A kollekció a tervező cég kialakulóban lévő új imidzsét képviseli: vibráló színek, rakott (skót kockás) szoknya, bőr, hálós és kötött anyagok kombinációjából egy szafari-témájú sorozat született, punk rockkal és egy kis lányos bájjal fűszerezve. „Nekem ez mindig a különböző ötletek találkozási pontjairól szól”, mesélte Sharon Wauchob, az Edun kreatív igazgatója a treehugger.com-nak. Összesen 29 öltözéket mutattak be a kifutón, melyeknek 1-1 darabját Afrikában fogják gyártani. 2013-ra a kollekció 40%-át ott állítják majd elő.

nyfashion

nyfashion

nyfashion

nyfashion

nyfashion

nyfashion

nyfashion

nyfashion

nyfashion

nyfashion

nyfashion

nyfashion

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.