Környezetbarát dekoráció karácsonyra

A közelgő ünnepek nem a spórolásról és a takarékoskodásról híresek, szerencsére a környezetbarát és energiahatékony díszítés is legalább ennyire jól néz ki, és egyre többféle ilyen termék közül válogathatunk.

Bár a gyertyafény sokat adhat a karácsonyi hangulathoz a hideg téli estéken, a kisgyerekes családok, vagy a háziállatot tartók számára sajnos tűzveszélyes is lehet. Az alternatív megoldás meglepően hasonló a valódihoz. A LED „gyertyák” szintén viaszból készültek, és még a láng lobogását is utánozzák annak minden lehetséges hátránya nélkül, ráadásul lényegesen tartósabbak, két ceruzaelemmel akár 1000 órán keresztül is élvezhetjük a hangulatvilágítást.

Szerencsére a hagyományos koszorúkról sem kell lemondanunk, ha nem szeretnénk levágott fenyőágakat akasztani a falunkra. Egy pár darab dróttal és elhasznált ruhadarabokból is gyorsan készíthetünk környezetbarát koszorút.

roha koszorú

A LED technológia persze nemcsak a gyertyákat helyettesítheti, hanem a karácsonyfaégőket is. Sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, nem égnek ki, tovább tartanak, vagyis pénzt és energiát spórolnak. Ráadásul néhány új technológiának köszönhetően még jobban festenek a fán, jobban szórják a fényt, és meleg színekben is kaphatók ráadásul egyre olcsóbban.
led égősor

Ha pedig nincs hely a lakásunkban egy teljes méretű karácsonyfának, akkor a legjobb megoldás egy kis cserepes rozmaring feldíszítése. A fűszernövényt nem kell eldobnunk az ünnepek után, egy kis friss rozmaring bármikor jól jöhet a konyha körül.

rozmaring fa

Meglévő lámpáinknak is ünnepi hangulatot kölcsönözhet a Tord Boontje girlandja, mely újrahasznosítható, könnyen felszerelhető szinte bármilyen égőre, ráadásul a formatervező a bevételeket a dél-amerikai nők megsegítésére fordítja majd.

girland

Ajánlott tartalom

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel a HUN-REN ATK kutatói

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel egy nemzetközi együttműködés keretében a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) kutatói, akik azt vizsgálták, hogy a 'Columbia' dohány fajhibrid hogyan képes hatásosan ellenállni a vírusfertőzéseknek - tájékoztatta az MTI-t a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat hétfőn.