Környezetbarát buszok lepik el az utcákat

Hamarosan környezetbarát buszok lepik el a nagy-britanniai Lincoln utcáit, kísérletet téve a szén-dioxid-kibocsátás, valamint a költségek csökkentésére.

Lincolnshire County Council együttműködik az üzemeltető Stagecoach vállalattal, így nem is olyan sokára tizenegy jármű érkezik a városba, melyek dízellel és kombináltan biometán gázzal működnek.
Ez jelentős megtakarítást jelent az üzemanyag-számlákra nézve, valamint nem utolsó sorban drasztikusan csökkenti a légkörbe jutó szennyező anyagok szintjét.

Anita Ruffle, a közlekedési vállalat stratégiai és fejlesztési igazgatója a következőket mondta:
„Ez az innovatív projekt tényleges előnyt jelent minden lakos részére… Az új buszokat nem csak olcsóbb lesz működtetni, de sokkal környezettudatosabb megoldást is jelentenek. A jelentősen alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás tiszta levegőt eredményez a helyi lakosság számára, emellett a zajszint is csökkenni fog. Ez különösen fontos, mivel a buszok közül sokat Lincoln forgalmas útvonalain használunk majd. Ez azt jelenti, hogy segítenek a város kulturális örökségének védelmében is, mely a turisztikai ipar javára válhat.”

Egy helyi környezetvédő, James Reeves szerint a próbaüzem fantasztikus hír volt: „Ez mind pozitív.”- mondta. –„Nagyon kedvelek minden olyan kezdeményezést, mely tisztábbá teszi belvárosunk levegőjét.”
Amennyiben minden a terv szerint halad, a tizenegy busz március végén áll munkába az angliai város utcáin.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.