Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Környezetbarát buszok érkeznek

Környezetbarát buszok érkeznek

Liverpooli tartózkodásuk alatt a látogatók szabadidejük túlnyomó részét kétségtelenül nem a szálláshelyükön kívánják eltölteni.

Alig várják, hogy kiszabaduljanak és belevessék magukat a brit város adta színes, élményekkel teli forgatagba. Liverpool nevezetességei, mint például a híres Beatles-múzeum, vagy a Tate Liverpool Múzeum rengeteg turistát vonz a városba. London után Liverpoolban található Anglia legtöbb bejegyzett látnivalója.
Ha Liverpoolban járunk, bérelhetünk autót, gyalogolhatunk is, vagy választhatunk más módot, és kipróbáljuk a környezetbarát buszokat, melyek idén indulnak útjukra az izgalmas városban.

Tizenhárom alacsony szén-dioxid-kibocsátású járművet kap a Mersey parti város. A flottát a kormánynak, és a 1,2 millió fontos támogatásnak köszönhetik Liverpool lakosai.
A Liverpool Echo jelentése szerint az új buszok legalább 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a normál társaik és egyharmaddal kevesebb szén-dioxidot juttatnak a levegőbe.

Alan Stilwell, a Merseytravel közlekedési igazgatója kifejtette: „A környezetbarát közlekedés kulcs az egészségesebb környezethez és  olyan projektekhez, mint például ez is, melyek hozzásegítenek bennünket egy alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású jövőhöz, itt a Mersey partján.”
Míg tizenegy buszt a Cumfybus fog működtetni Liverpool-szerte a City Link útvonalakon, két buszt Ormskirkben üzemeltet majd.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt tíz év lehet a Föld eddigi legmelegebb évtizede

Az elmúlt tíz év lehet a Föld eddigi legmelegebb évtizede: a kutatók már most "szinte biztosak" abban, hogy a 2010-2019 közötti átlaghőmérséklet a legmelegebbé tette az idén befejeződő évtizedet a rendszeres mérések kezdete óta.