Könnyebb, kisebb, korszerűbb, mint egy iPad – csak kínaiul

Szeretnél egy e-readert, ami könnyebb, kisebb, és korszerűbb, mint az iPad, vagy a Kindle?

Kaphatsz egyet – ha beszélsz kínaiul. A taiwani cég, a Green Book Inc. nemrég hozta piacra a Green Book-ot, a világ legkönnyebb e-readerét, amit a Computex Taipei kiállításon mutattak be.
A zsebre szabott Green Book csupán 180 gramm, az iPad 680 grammjához képest. A Green Book egy apró, 15 centis kijelzővel, és 32 gigabyte memóriával rendelkezik, ami nagyjából 30 ezer könyv tárolására elegendő. Az eszköz 8 ezer lap olvasását bírja egy teli aksival – ami több mint elég egy egész heti olvasáshoz.
De a Green Book lenyűgöző hordozhatósága ellenére, az Amozonnak és az Apple-nek nincs miért aggódnia az angol nyelvterületeken. Az iPaddel és a Kindle-vel szemben a Green Book elsősorban a kínai nyelvű olvasmányokra lett kitalálva.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.