Komposztálás Székesfehérváron és a Velencei-tónál

Komposztálási programot indított el a Gaja Környezetvédő Egyesület Székesfehérvár egyik városrészében, valamint több Velencei-tó parti településen; a projekt megvalósítására 8 millió forintot nyert a Környezet és Energia Operatív Program pályázatán.

Gárdonyi László, a Kötháló tanácsadó iroda vezetője szerint a programba 300 családot vontak, illetve vonnak be Székesfehérvár családi házas, úgynevezett Vezér utcák városrészében, valamint Dinnyésen, Agárdon, Gárdonyban és Velencén. A Gaja Környezetvédő Egyesület programjába jelentkezőknek rövid szakmai képzést tartanak, kiadvánnyal, weblappal és oktatófilmmel segítik őket a komposztálás tudnivalóinak elsajátításában. Továbbá térítésmentesen biztosítanak nekik egy újrahasznosított műanyagból, valamint egy fából készült komposztkeretet, s évente két-három alkalommal professzionális ágaprító gép használatát is lehetővé teszik számukra. A programba bekapcsolódók vállalják, hogy öt évig ezzel a környezetbarát módszerrel hasznosítják az ingatlanukon keletkezett zöldhulladékot.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.