Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Komposztálás elegánsan

Komposztálás elegánsan

Ha azt hallod, Valentina, inkább hiszed, hogy valami menő designer táskáról beszélek, mintsem egy szabadtéri komposztáló ládáról.

De igen, ma már a komposztálás is lehet stílusos, legalább annyira, mint egy exkluzív olasz csizma. Városlakók számára nyújt tökéletes megoldást a kerti komposztáló láda, így könnyen megszabadulhatunk az összes felgyülemlett biológiailag lebomló hulladéktól.

Az új Valentina Komposztáló remek megoldás, ha fontos, hogy divatosan komposztáljunk. De komolyan, a láda nagyon jó, mert ha kicsi a teraszunk, vagy a hátsó kertünk, asztalként is remekül funkcionál. Ha odafigyelsz az arányokra, garantáltan bűzmentesen lehet tartani.

San Francisco nemrégiben alkotott egy jogszabályt, mely kötelezővé teszi a komposztálást – remélhetőleg más városok is követni fogják. A Valentina célja a komposztálás egyszerűbbé tétele. A láda hátoldalán van egy kis nyílás, ami a szellőzés miatt fontos, de vannak kerekei is. Miután az anyag lebomlott, a láda aljára kerül. Ha kinyitod a fiókot, ott találod a tápanyagokkal teli sűrű talajt, amire szükséged van az organikus kertészkedéshez.

Valentina

Ajánlott tartalom

A koronavírus, amely a klímaváltozás elleni harcot is a partvonalra szorítja

A COVID-19 kórokozó, vagy ahogy mindenki emlegeti, a koronavírus, mindössze pár hónap leforgása alatt az egész világ életét felbolygatta: a kínai Vuhan városából indult betegség villámgyorsan eljutott a pandémia, azaz a világjárvány státuszig.